Ontbijtpudding

Gezonde recepten met de juiste brandstof die je energie geven

Ingrediënten (4 porties)


  • 400 ml amandelmelk 
  • 2 rijpe mango's of +/- 450 gr diepvriesmango
  • 6 el chiazaad
  • 8 el zanola 
  • 8 el kokosyoghurt (optioneel)
  • 1 thl vanille extract (optioneel)
  • zeezout
  • 1 el honing of ahornsiroop (optioneel)
  • 1 thl kurkuma/kaneelpoeder (optioneel)
  • 5 el geraspte kokos(optioneel)
  • extra fruit als afwerking

Extra's


  • je kan ook een andere mengeling zaden, pitten of noten gebruiken, afwisselen is de boodschap
  • je kan de amandelmelk  vervangen door kokosmelk
  • je kan de mango vervangen door ander seizoens- of diepvriesfruit

Ontbijtpudding met chia, mango en zaden en noten


Snel, makkelijk en eenvoudig ontbijtrecept; een ideale mealprep voor verschillende dagen.

Het is rijk aan eiwitten, vezels en gezonde omega-3 vetten, voor een lang verzadigd gevoel.


aantal porties: 4 porties
voorbereiding: 15 minuten
afwerking: 5 minuten


Bereiding


  • Meng de chiazaadjes onder de amandelmelk samen met een eetlepel honing en de eventuele kruiden.
  • Goed doorroeren en enkele minuten laten rusten.
    Roer na enkele minuten nog eens in de pudding en plaats hem daarna in de koelkast.
    Laat deze een nacht in de koelkast  zodat de chiazaadjes de tijd hebben om de melk te absorberen. Hoe langer je wacht, hoe romiger het gaat worden.
  • Schil de mango's en snij ze in kleine stukjes (je kan ze ook pureren als je dat lekker vindt, idem voor de diepvries mango)
  • je kan de gepureerde mango ook samen mengen met de chiazaadjes


  • Vul de glaasjes in laagjes, laagje chiapudding, laagje mango, eventueel een laagje kokosyoghurt .
  • Werk het af met wat extra vers (of diepvries) fruit, kokosschilfers en enkele lepels zanola (of een handvol gemengde noten, zaden en pitten).



        Smakelijk!




 

Heb je vragen?

Voel je vrij om onderstaand formulier in te vullen. 

Privacy policy

OK