gezonde crackers

Gezonde recepten met de juiste brandstof die je energie geven

Ingrediënten


  • 2 el gesmolten kokosolie
  • 60 gr zonnebloempitten
  • 60 gr pompoenpitten
  • 60 gr hennepzaad
  • 100 gr amandelmeel
  • 40 gr gebroken lijnzaad
  • 1 ei 
  • th zeezout
  • 6 el water
  • 2 el sinaasappelsap (optioneel)

Extra's


  • je kan ook een andere mengeling zaden en pitten gebruiken, vb sesamzaad, ..
  • je kan er kruiden naar smaak toevoegen, vb Provencaalse kruiden, kerrie, look, basilicum,......
  • je kan het ei vervangen door een 1 el chiazaad te laten weken in 3 el water

Gezonde crackers


Een heerlijk alternatief voor de boterham,

eenvoudig om te maken.

Je hoeft niks te kneden of te laten rijzen, het kan zo in de oven.


aantal porties +/- 30

bereidingstijd: 15 min

kooktijd: 25 min in de oven

Bereiding


  • Verwarm de oven voor op 150 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Doe de kokosolie in een ovenbestendig kom en laat smelten (in de oven)
  • Doe de zonnebloempitten en de pompoenpitten in een keukenmachine of hak ze in grof met een staafmixer
  • Maal het lijnzaad (dit gaat heel goed  met een koffiemolen)
  • Voeg alle ingrediënten samen in de kom en meng goed door elkaar 
  • Verdeel het deeg in 2 delen, voor elke bakplaat 1 deel
  • leg 1 deel op het bakpapier, leg er een ander bakpapier op en rol zo dun mogelijk uit met de deegrol.
  • Doe hetzelfde met het tweede deel
  • Voeg er eventueel nog wat water bij als het niet goed uitrolt
  • Leg op deze bakplaat en maak er insnijdingen in volgens de grootte dat je de crackers wilt
  • bak ze in de oven gedurende +/- 25 minuten
  • Let op dat er niets verbrandt
  • Haal uit de oven en laat ze goed afkoelen
  • Verdeel ze in stukjes 
  • Bewaar in een glazen pot op een koele plek en plaats in een luchtdichte pot/doos, zo enkele weken houdbaar


Heb je vragen?

Voel je vrij om onderstaand aanvraagformulier in te vullen. 

Privacy policy

OK